×

Continuous Development Teams: Uw Sleutel tot Digitale Groei - Brainbrothers

Continuous Development Teams:

Dé oplossing voor digitale groei

Continuous Development is een samenwerkingsvorm waarbij we een Digital Development team met regie van een Delivery Manager leveren. Een andere term voor een Continuous Development Team is een Managed Team.

Een Continuous Development Team zorgt er voor dat de gewenste requirements in sprints worden opgeleverd, zonder dat de opdrachtgever zich zorgen hoeft te maken over de dagelijkse aansturing, bezetting en continuïteit. Een Continuous Development Team wordt altijd geleid door een Delivery Manager en optioneel een Scrum Master vanuit onze organisatie, of vanuit de opdrachtgever. Zo wordt de opdrachtgever vrijwel volledig ontzorgt van de dagelijkse werkzaamheden die normaliter komen kijken bij de aansturing van een development team.


De Delivery Manager begeleidt samen met de Scrum Master de dagelijkse standups, doet de aansturing van developers, monitort de voortgang, monitort de kwaliteit, beheert de budgetten, zorgt voor continuïteit, is verantwoordelijk voor eventuele vervanging van resources en hij/zij deelt rapportages en geeft presentaties/demo’s aan de betrokken stakeholders van de opdrachtgever. Zo kunnen de developers zich zonder afleiding richten op waar ze goed in zijn, programmeren.


Vanuit de opdrachtgever wordt een project verantwoordelijke aangesteld, meestal in de vorm van een Product Owner. De Product Owner beheert de Road Map en geeft de te bouwen requirements door aan de Delivery Manager.


Een Continuous Development Team kan bestaan uit de volgende disciplines:

•    Delivery Manager
•    Scrum Master
•    Technical Lead Developer
•    Senior Backend Developer
•    Senior Front End Developer
•    (UX/UI) Designer
•    Senior Tester/Quality Manager


*De team samenstelling kan bepaald worden aan de hand van de workload of de benodigde skillset. Ook kunnen teamleden van de opdrachtgever worden toegevoegd. Op dat moment is het een blended team met veel kennis uit de organisatie i.c.m. kwalitatieve capaciteit geleverd door Brainbrothers/4NG. Ook kan een team periodiek worden op en afgeschaald naar behoeve van de needs op dat moment.

Hoe is deze samenwerkingsvorm met opdrachtgevers tot stand gekomen?

We merken dat onze opdrachtgevers op zoek zijn naar ontzorging binnen hun digitale projecten. Maar toch ook controle en overzicht willen houden op de voortgang en niet alle regie uit handen willen geven zoals bij een project. Continuous Development biedt daarin een hybride samenwerkingsvorm, die tussen detachering en een projectmatige aanpak in zit. De opdrachtgever is geen zeeën van tijd meer kwijt aan de dagelijkse aansturing en het monitoren van de output van een development team. Ook op het moment dat er iemand in een development team weg valt door bijvoorbeeld ziekte of minder goed functioneren, dan nemen wij de verantwoordelijkheid op ons door een passende vervanging te verzorgen.


Wij garanderen een vastgesteld aantal uren per week aan inzet en daarmee dus ook continuïteit op het project van onze opdrachtgever. Vanuit Brainbrothers leveren we voornamelijk sourcing/detachering voor verschillende opdrachtgevers, de vraag ontstond een aantal jaar geleden naar complete development teams met regie d.m.v. opschaling met een delivery manager. Omdat Brainbrothers onderdeel is van 4NG (een full service bureau netwerk met 400 specialisten) kunnen we gemakkelijk de juiste expertise inzetten in de vorm van regie, strategie, tech, design, cro en conversieoptimalisatie.

Voor wat voor type klant is Continuous Development interessant?

Voor bedrijven die het met hun huidige resources niet lukt om hun beoogde online doelstellingen te behalen en digitale groei willen doormaken. En daarom op zoek zijn naar een samenwerkingsvorm waarbij een partner de benodigde expertise, continuïteit en ontzorging biedt. Anders dan bij detachering, waarbij de volledige verantwoordelijkheid van aansturing en monitoring van een development team bij de opdrachtgever zelf ligt.

Kan dit alleen worden ingezet voor grote bedrijven of grote projecten?

Niet per definitie. We kunnen de teamgrootte en teamsamenstelling aanpassen naar de wensen van de opdrachtgever. Een Continuous Development Team kan al bestaan uit een totaal van 2,1 fte. (Bijvoorbeeld 0,5 fte Delivery Management, 0,8 Backend fte Development en 0,8 fte Frontend Development). De nadruk ligt op de manier van samenwerken en of deze passend is bij de bedrijfsvoering.

Is er een minimale inzetduur voor Continuous Development?

We gaan uit van een minimale afname van 4 sprints van 100 uur per jaar.

Werkt een Continuous Development Team op locatie of remote?

Beide opties zijn mogelijk, meestal komt het in de praktijk neer op een hybride vorm waarbij het team zowel remote als bij de opdrachtgever op locatie werkt. Dit ligt aan de wensen, locatie en faciliteiten van de opdrachtgever.

Welke technische expertise leveren jullie vanuit Brainbrothers/4NG?

Hierbij een overzicht van wat te bieden hebben en in iedere gewenste team samenstelling kunnen combineren: • Microsoft (.Net, C#) • Front End/Javascript frameworks (Node, React, Next, Vue, Nuxt, Angular, Typescript) • Open Source (Java, PHP) • CMS/CRM (Sitecore, Optimizely, Dynamics, Salesforce, Hubspot, Drupal, Magento, Wordpress, Adobe, Bloomreach) • Microservices (AWS, Azure) • Design (Grafisch, Strategic, UI/UX) • Low Code Platforms (Mendix, Outsystems, Bettyblox) • Marketing /Performance (SEO, SEA, Growth Hacking, CRO, Continuous Optimization, Copywriting) • Project Management • Testing • Digitale Strategie.

Hoe kan ik nog meer te weten komen over deze samenwerkingsvorm?

Jullie zijn van harte welkom voor een kennismaking op een van onze kantoren door heel Nederland, bij jullie op kantoor of via een kennismaking online. Dan kunnen we in meer detail ingaan op jullie digitale vraagstuk en samen bekijken hoe we daarin ondersteuning kunnen bieden.

Wie zijn jullie eigenlijk als organisatie?

Brainbrothers is sinds 2015 voor meerdere toonaangevende opdrachtgevers, een betrouwbare partner in webdevelopment. Brainbrothers voorziet bedrijven van de beste developers en digitale specialisten. We zijn niet de standaard detacheerder, maar hebben de kracht om inhoudelijke expertise en regie bij te schalen vanuit het ecosysteem van 4NG, zonder daarbij de snelheid van sourcing uit het oog te verliezen. 4NG is een fullservice bureau netwerk met meer dan 400 gedreven specialisten. We bestaan uit 12 verschillende bureau’s met elk een eigen expertise, in 10 kantoren door Nederland, van Groningen tot aan Maastricht. Digitaal groeien en professionaliseren is de core van 4NG, al sinds 2002. Wij zien kansen, voegen waarde toe met onze mix van expertises; technologie, strategie, performance, data, marketing en uiteraard een flinke dosis creativiteit. We werken samen met opdrachtgevers als: Vattenfall, Brunel, DPG Media, Buma Stemra, Florius, Heineken, ProRail, Talpa en WNF.

Hoe kom ik in contact met jullie voor een afspraak?

Contact opnemen kan met de Business Director van Brainbrothers, Sebastiaan Elsevier Stokmans


Email: sebastiaan@brainbrothers.com


Phone: +316 552 770 32